fbpx
digiviking

Videomarketing

Video’s

De meerderheid van de mensen kijkt tegenwoordig wel bijna dagelijks naar een vorm van videocontent. Er zijn dan ook erg veel platforms waarop dit kan, denk aan TikTok en Instagram. En belangrijk om te weten is dat meer dan 80% van de online consumenten aankopen doet nadat ze een merkvideo hebben gezien.

Foto’s zijn statisch. Video beweegt en is dynamisch. Onze aandacht wordt veel sneller gegrepen door bewegende beelden. Én daarom zijn video’s dus zo populair.

Videocontent

Video’s zijn een vorm van content en zouden dus onderdeel moeten uitmaken van jouw content- en marketingstrategie. De voordelen van contentmarketing lees je hier. Ik kan alvast verklappen dat wanneer je hiervan gebruik maakt, je uiteindelijk meer leads zal genereren. En dat betekent meer omzet!

Voordelen

–    Naamsbekendheid groeit

–    Vertrouwen van je doelpubliek

–    Meer websiteverkeer

–    Minder vragen aan de klantenservice

–    Meer leads!

Een video maken?

Wanneer je een video (of welke vorm van content dan ook) wilt maken, is het belangrijk om stil te staan bij bepaalde elementen. Wie wil je bereiken met de video? Wat is de doelstelling? Wat is het budget? Sta stil bij de inhoud van de video en op welke kanalen je de video zal verspreiden.

3, 2, 1… Actie!

Vragen of opmerkingen?